ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ


Κοτόπουλο λαδορίγανη

Τι χρειαζόμαστε:
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2-3 σκ. σκόρδο
  • 2-3 φιλέτα κοτόπουλο κομματάκια
  • λάδι (ελαιόλαδο)
  • αρκετή ρίγανη
  • μουστάρδα
  • πιπεριά κόκκινη κομματάκια
Πως το κάνουμε:
  1. Τσιγαρίζω στην κατσαρόλα πρώτα τα κρεμμύδια, το σκόρδο και εν συνεχεία το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
  2. Του προσθέτω μουστάρδα, πιπεριά, ρίγανη , νερό (3) ποτήρια και αλατοπίπερο.
  3. Κλείνω την κατσαρόλα χαμηλώνοντας τη φωτιά. Όταν έχουν περάσει 20 λεπτά χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά και όταν έχουν περάσει 45 λεπτά (από την αρχή του βρασίματος) τη χαμηλώνω ακόμα περισσότερο και το αφήνω για ένα τέταρτο ακόμα. Ουσιαστικά, σιγοψήνεται (σε μεσαία ως χαμηλή φωτιά) για μια ώρα, μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά το κοτόπουλο και να γίνει μαλακό και εύγευστο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μετά από καμία ώρα το κοτόπουλο θα πρέπει να λιώνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου