Τρίτη 27 Μαρτίου 2012


     Λαχανοντολμάδες:        
  


        
Υλικά:
·         Τα φύλλα από ένα λάχανο
·         ¾ kg κιμά χοιρινό ή μοσχαρίσιο χονδροκομμένο
·         1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
·         3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
·         Αλάτι
·         Πιπέρι
·         Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ζεματάτε το λάχανο και αφαιρείτε με προσοχή τα φύλλα του. Σοτάρετε λίγο λάδι και τα κρεμμύδια, προσθέτετε τον κιμά και τον γυρίζετε πολλές φορές για να ανακατευτεί με το κρεμμύδι. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε. Ρίχνετε λίγο νερό και ψήνετε ελαφρά. Αλατίζετε, πιπερώνετε.
Τυλίγετε τους ντολμάδες και τους βράζετε σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζετε και από πάνω τους ένα πιάτο για να μην σπάσουν στο μεγείρεμα. Τους βράζετε για μία ώρα και τους αφήνετε να κρυώσουν. Τους σερβίρετε σκέτους με λίγο λεμόνι ή μαζί με γιαούρτι και γλυκιά πάπρικα ή με αυγολέμονο.
tip
Μπορείτε να  συνοδεύσετε το συγκεκριμένο πιάτο με το κρασί Ροζέ Αμύνταιο (ΠΟΠ). Η κάθε γουλιά, γεμάτη νεύρο και συναρπαστικό άρωμα απογειώνει την μπουκιά, το πάντρεμα δυναμώνει, αλλά συγχρόνως σέβεται και την φύση των υλικών. Δομιμάστε τον.

Λίγα λόγια για το κρασί:

Βαθιά στην καρδιά της μακεδονικής Δύσης, σε ένα οροπέδιο με πολλές λίμνες, βρίσκεται το Αμύνταιο. Το σταφύλι που παραδοσιακά καλλιεργούν εδώ είναι το Ξινόμαυρο. Σ’ αυτό, όμως, το υψόμετρο, στα 600 μέτρα, τα σταφύλια ωριμάζουν αργά και πολλές χρονιές δύσκολα. Βρισκόμαστε στην περιοχή που είναι ιδανική για την παραγωγή ροζέ κρασιών, ήρεμων αλλά και αφρωδών, με φρεσκάδα και αρωματικό πλούτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου