Σάββατο 28 Απριλίου 2012

I am Hellene! (Μάθε παιδί μου γράμματα!!!!!!)




Πρόσφατο βίντεο στο you tube δείχνει γνωστή ηθοποιό να παρουσιάζει τις ομορφιές της Ελλάδας και για ποιους λόγους οι Έλληνες είμαστε αξιοθαύμαστοι. Στο τέλος, λοιπόν, φωνάζει ότι είμαστε Έλληνες και όχι Γραικοί. Μάλιστα οι λέξη Greeks σβήνεται με κόκκινο Χ γιατί προφανώς η εμπνεύστρια του βίντεο τον θεωρεί ντροπιαστικό για την φυλή μας.
            Μάθε παιδί μου γράμματα!!!!!! Οι περισσότεροι νομίζουν ότι η λέξη γραικός έχει προέλθει από την τουρκοκρατία και ήταν όρος υποτιμητικός που μας φωνάζανε οι Τούρκοι κατακτητές. Η αλήθεια είναι ότι οι Τούρκοι μας φωνάζουν Younanistan( παράγωγο της λέξης Ίωνες)
            Άραγε από πού έχει προέλθει η λέξη Γραικός? Όπως μας πληροφορεί ο Απολλόδωρος στο έργο του ‘’Βιβλιοθήκη’’, ο Δευκαλίωνας είχε έναν γιο που λεγόταν Έλληνας. Ο Έλληνας παντρεύτηκε την νύμφη Ορσηίδα και έκαναν τρία παιδιά τον Δώρο, τον Ξούθο και τον Αίολο. Αυτός ονόμασε Έλληνες τους λεγόμενους Γραικούς και μοίρασε την χώρα στα παιδιά του.
            Επιπροσθέτως, το Πάριο χρονικό, όπου τμήμα στήλης βρέθηκε στην Πάρο και καταγράφει ένα χρονικό της ελληνικής ιστορίας έως το 263π.Χ, υποστηρίζει ότι η αλλαγή του ονόματος από Γραικοί σε Έλληνες έγινε το 1.521 π.Χ.
            Άρα, μήπως θα έπρεπε να είναι τιμή μας η λέξη Γραικοί? Για αυτό πριν κάνετε δημόσιες τοποθετήσεις διαβάστε και καμιά ριμάδα ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου