Δευτέρα 9 Απριλίου 2012


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ?

Η νίκη της Κέρκυρας επί του Ολυμπιακού έφερε τα πάνω-κάτω στην ουρά της βαθμολογίας της superleague. Χάλασε το Πάσχα για αρκετές ομάδες που πλέον βλέπουν το φάσμα του υποβιβασμού. Ας δούμε αναλυτικά τι γίνεται 2 στροφές πριν την λήξη του πρωταθλήματος.(Το άρθρο γραφόταν πριν το παιχνίδι Λεβαδειακός-Ξάνθη)
  • Ξάνθη 32 σε 27 αγώνες
  • Πανιώνιος 32 σε 28 αγώνες
  • Λεβαδειακός 30 σε 27 αγώνες
  • Εργοτέλης 29 σε 28 αγώνες
  • Κέρκυρα 28 σε 28 αγώνες
  • Παναιτωλικός 25 σε 28 αγώνες
  • Δόξας Δράμας 16 σε 28 αγώνες

Το μόνο σίγουρο κοιτώντας την βαθμολογία είναι ότι η αξιόμαχη ομάδα της Δράμας έχει ήδη υποβιβαστεί και ο ΠΑΣ Γιάννενα με τον Ο.Φ.Η έχουν σωθεί( για αυτό δεν αναφέρονται στη βαθμολογία) και δικαίως έχουν σωθεί.
            Το πρόγραμμα των ομάδων της ουράς μέχρι το τέλος:
                        Εξ’αναβολής
           
-       Λεβαδειακός-Ξάνθη

29η Αγωνιστική

-       Εργοτέλης-Λεβαδειακός
-       Κέρκυρα- Ο.Φ.Η
-       Παναιτωλικός- Άρης
-       Πανιώνιος- Ξάνθη

30η Αγωνιστική
-       Ξάνθη-Εργοτέλης
-       Άρης- Κέρκυρα
-       Αστέρας Τρίπολης- Πανιώνιος
-       Λεβαδειακός- Π.Α.Ο.Κ
-       Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός

Μάλλον πρέπει να θεωρούμε ήδη υποβιβασμένο τον Παναιτωλικό. Οι 2 αγώνες που του μένουν μόνο εύκολοι δεν είναι, αλλά και 6 βαθμούς να καταφέρει να μαζέψει, φαντάζει αδύνατο ο Εργοτέλης και η Κέρκυρα να μην πάρουν 3 βαθμούς ακόμα. Κρίμα για τον Παναιτωλικό που έχει κόσμο και κάποιους καλούς παίχτες που ξεκίνησε με όνειρα το πρώτο μισό της χρονιάς, αλλά με τις εμφανίσεις του στον δεύτερο γύρο πέφτει δίκαια.
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ποια θα είναι η τρίτη ομάδα που θα ακολουθήσει την ομάδα του Αγρινίου και της Δράμας στην football league.
Η Κέρκυρα παίζει με Ο.Φ.Η εντός και Άρη εκτός. Και οι δύο είναι αδιάφοροι οπότε μία ομάδα που καίγεται μπορεί να πάρει και τους δύο αγώνες. Άρα, η Κέρκυρα μπορεί να φτάσει τους 34 βαθμούς.
Ο Εργοτέλης παίζει με Λεβαδειακό εντός και Ξάνθη εκτός. Η Λιβαδειά ακόμα και να κερδίσει το εξ’αναβολής με την Ξάνθη δεν θα είναι αδιάφορη με τον Εργοτέλη. Προσωπικά, πιστεύω ότι ο Λεβαδειακός είναι πιο ποιοτική ομάδα από τον Εργοτέλη και δεν θα χάσει στην Κρήτη. Τελευταία αγωνιστική, που αντιμετωπίζει τους Ακρίτες μπορεί να φύγει με το διπλό αν η Ξάνθη έχει σωθεί μαθηματικά. Νομίζω ότι ο Εργοτέλης θα μαζέψει 32 βαθμούς.
Ο Λεβαδειακός έχει 30 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο. Θα είναι άδικο αν πέσει γιατί κατάφερε να μαζέψει βαθμούς και να παίξει και ωραία  μπάλα, παίζοντας Τετάρτη-Κυριακή ενώ διαθέτει και ορισμένους ποιοτικούς παίχτες .Χρωστάει το ματς με την Ξάνθη εντός, με τον Εργοτέλη εκτός και τον Π.Α.Ο.Κ μέσα. Όπως προείπα δεν νομίζω ότι θα χάσει από τον Εργοτέλη και ούτε από την Ξάνθη νομίζω. Με τον Π.Α.Ο.Κ τελευταία αγωνιστική θα έχει το πλεονέκτημα γιατί η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν καίγεται βαθμολογικά. Πιστεύω ότι θα μαζέψει ακόμα 5-7 βαθμούς, οπότε θα φτάσει τους 35-37 που οδηγεί στη σωτηρία μιας η Κέρκυρα μπορεί να φτάσει το μέγιστο τους 34.
Ο Πανιώνιος είναι πολύ κοντά στην σωτηρία γιατί μπορεί να απειληθεί μόνο αν η Κέρκυρα κερδίσει και τα 2 ματς(σε μεταξύ τους ισοβαθμία υπερτερεί γιατί την έχει κερδίσει 2 φορές). Αντιμετωπίζει την Ξάνθη εντός και τον Αστέρα εκτός. Νομίζω ότι δεν θα χάσει από την Ξάνθη και ότι αν χρειάζεται έναν βαθμό ακόμα, αν δεν πάρει το τρίποντο με την Ξάνθη, θα τον βρει στην Τρίπολη. Μάλλον, θα πάρει ακόμα 3-4 βαθμούς οπότε πάει 35-36 και μένει στην κατηγορία.
      Τέλος, η Ξάνθη έχει 32 βαθμούς και έχει ένα ματς λιγότερο. Έχει 2 δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με Λιβαδειά και Πανιώνιο. Πιθανότατα, να μην κλειδώσει την σωτηρία σε αυτά τα δύο ματς και να χρειαστεί να παίξει την κατηγορία την τελευταία αγωνιστική με τον Εργοτέλη. Αν παίξει την κατηγορία σε εκείνο το ματς δεν βλέπω πως θα χάσει, οπότε νομίζω να μείνει. Νομίζω θα μαζέψει ακόμα 2-5 βαθμούς οπότε θα μείνει.
Συμπερασματικά, αν και η Κέρκυρα φαντάζει το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, οι συνθήκες και οι ειδικές καταστάσεις δείχνουν να πέφτει ο Εργοτέλης. Πάντως, όποια από τις 2 πέσει θα είναι δίκαιο γιατί απογοήτευσαν με τις εμφανίσεις τους και δεν έδειξαν τίποτα το ιδιαίτερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου