Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ




Ήταν το έτος 2005 στην φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όταν ο Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέϊρα αποχαιρέτησε τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Λατρεύτηκε όσο κανένας και βαφτίστηκε ως <<Μάγος>>.
            Ο Τζιοβάνι ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σε ηλικία 18 ετών στην Taca Luz. Ακολούθησαν μία σειρά από ομάδες μέχρι που μεταγράφηκε στην Σάντος το 1994. Ο ίδιος ο Πελέ πλήρωσε για την μεταγραφή του και τον χαρακτήρισε ως <<νέο Πελέ>> , χαρακτηρίζοντας τον διάδοχό του.
            Εκεί χαρακτηρίστηκε ως <<Μεσσίας>>. Έμεινε 2 χρόνια σκοράροντας 18 γκολ πριν πάρει μεταγραφή για την μεγάλη Μπαρτσελόνα.
            Στην Μπαρτσελόνα έμεινε 3 χρόνια. Τα 2 πρώτα ήταν βασικός. Οι οπαδοί της τον θυμούνται ακόμα καθώς σκόραρε κατά της Ρεάλ σε κρίσιμα παιχνίδια. Ωστόσο, ο ερχομός του Ολλανδού προπονητή Φαν Γκάαλ περιθωριοποίησε τον Βραζιλιάνο άσσο . Οι σχέσεις τους ήταν άθλιες και τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου. Πέτυχε 18 γκολ σε 68 εμφανίσεις. Μετείχε, μάλιστα, και στο μουντιάλ του 1998 με την φανέλα της Σελεσάο, ξεκινώντας ως βασικός στο πρώτο της ματς. Συνολικά, είχε 20 συμμετοχές και 6 γκολ με την φανέλα της στην καριέρα του.

         

 Καλοκαίρι του 1999. Ο Ολυμπιακός μετά από μία εξαιρετική χρονιά στο Champions League, αποφασίζει να κάνει μία διπλή μεγάλη μεταγραφή. Πέρα του ιδιόρρυθμου και εξαιρετικά ταλαντούχου Ζάχοβιτς, φέρνει και τον Τζιοβάνι. Την πρώτη του χρονιά, και αφού έχει πραγματοποιήσει τρομερές εμφανίσεις τραυματίζεται σοβαρά σε ένα ματς με τον Ηρακλή. Θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για 4 μήνες και μετά από τον τραυματισμό δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος.
            Τα 6 χρόνια που έμεινε στον Πειραιά λατρεύτηκε όσο κανένας. Ήταν απίστευτος ντριμπλέρ, φοβερός τεχνίτης, με απίστευτη διορατικότητα στο παιχνίδι του και μαγικές κάθετες. Συνολικά, σε 129 εμφανίσεις πέτυχε 109 γκολ. Αλλά τα γκολ είναι το λιγότερο, καθώς χάρισε μερικές από τις ωραιότερες στιγμές που έχουμε δει ποτέ στα ελληνικά γήπεδα. Οι σπεσιαλιτέ του ήταν οι λόμπες, ενώ το γκολ κόντρα στην Γαλατά Σαράι θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες των ποδοσφαιρόφιλων.
            Ο <<Μάγος>> το 2005 αποχώρησε. Συνέχισε την καριέρα του σε σωρεία ομάδων με σημαντικότερη την Σάντος, ενώ γύρισε και στα γήπεδα που αγαπήθηκε ως Θεός με την φανέλα του Εθνικού. Είχε μάλιστα για συμπαίκτη τον Βασίλη Τσιάρτα. Σταμάτησε την ενεργό δράση το 2010 με την αγαπημένη του Σάντος.
            Ο Τζιοβάνι ήταν μία οπτασία στα μίζερα ελληνικά γήπεδα. Το τι ομάδα υποστηρίζει ο καθένας έχει μικρή σημασία μπροστά σε χαρισματικούς ποδοσφαιριστές. Ο <<Μάγος>> ήταν ο κορυφαίος από αυτούς.
           


Πηγή: en.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου