Δευτέρα 23 Απριλίου 2012


ΤΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ



Άλλο ένα πρωτάθλημα τελείωσε και σίγουρα δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Ο κόσμος συνεχίζει να λιγοστεύει στα γήπεδα και οι τιμές των εισιτηρίων αναλογικά με την ποιότητα που προσφέρει η superleague να είναι στα ύψη. Σημαδεύτηκε, επίσης, από δύο διακοπές αγώνων στο Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός και Άρης- Αστέρας Τρίπολης. Η διαιτησία, ωστόσο, ήταν καλή σε γενικές γραμμές.
            Αγωνιστικά τι μας έμεινε? Πρωταθλητής για 39η φορά στη ιστορία του αναδείχτηκε ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε. Νομίζω ότι το κατέκτησε δίκαια. Είχε γεμάτο ρόστερ και έναν παίχτη που μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα, τον Μιραλάς. Αν και βρέθηκε στο -5 δύο φορές κατάφερε να κάνει το comeback και να δικαιώσει τα προγνωστικά. Έπαιξε και πολύ καλή μπάλα, ενώ για πρώτη φορά έδειξε ότι αποκτάει και αγωνιστική ταυτότητα στην Ευρώπη, παίζοντας το δικό του ποδόσφαιρου. Τεράστια απώλεια ο Βαλβέρδε και από τώρα λογίζεται ως το ακλόνητο φαβορί και για το επερχόμενο πρωτάθλημα.
            Ο Παναθηναϊκός εντυπωσίασε στο πρώτο μισό της σαιζόν, αλλά τον πρόδωσε το μικρό του ρόστερ και η απώλεια του Λέτο από τον Φεβρουάριο και μετά. Έπαιξε καλή μπάλα, καλός προπονητής ο Φερέιρα, και θα μπορούσε να είχε στεφθεί πρωταθλητής αν δεν είχε χάσει τα 2 ματς στην σειρά από Π.Α.Ο.Κ και Α.Ε.Κ. Η διοικητική του ανυπαρξία έχει φέρει αυτήν την ιστορική ομάδα στο χείλος του γκρεμού. Οι παίχτες θα φύγουν ο ένας μετά τον άλλον, ο Φερέιρα σιγά μην μείνει και η αδειοδότηση από την uefa είναι στον αέρα. Πρέπει να βρεθεί επενδυτής και γρήγορα.
            Π.Α.Ο.Κ και Α.Ε.Κ κυμάνθηκαν στην μετριότητα με την ομάδα της Ένωσης να κάνει απογοητευτικότατο δεύτερο γύρο. Τα ίδια με τον Παναθηναϊκό και εκεί. Λεφτά ούτε για δείγμα και πολλοί λένε ότι το 2004 έπρεπε να είχε πέσει στο ερασιτεχνικό, να είχε ξεχρεώσει και να ήταν τώρα ανταγωνιστικότατη αντί για να παραπαίει. Ο Π.Α.Ο.Κ με ένα κράμα πιτσιρικάδων και έμπειρων παιχτών δεν κατάφερε να πετύχει τίποτα ιδιαίτερο. Η φυγή των Βιερίνια και Κοντρέρας ήταν κομβική. Στην Ευρώπη πήγε καλά, ενώ τα ελληνόπουλα που έχουν μπει στη ενδεκάδα του Δικεφάλου του Βορρά έχουν ταλέντο. Τουλάχιστον, ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον από τι Παναθηναϊκός και Α.Ε.Κ μιας και κατάφερε να ρυθμίσει σε μεγάλο βαθμό τα χρέη του.
            Τεράστια έκπληξη ο Ατρόμητος. Νοικοκυρεμένη Π.Α.Ε με αγωνιστικό πλάνο και ποδόσφαιρο κατοχής. Έβγαλε μάτια ο Μήτρογλου και έχει και πολλούς πιτσιρικάδες. Απέφυγε να φέρει ένα καράβι ξένους και έδειξε ότι με καλούς Έλληνες παίχτες μπορεί μία ομάδα να αναρριχηθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Σημαντική διάκριση που θα παίξει στον τελικό κυπέλλου και αναμένουμε να τον δούμε του χρόνου στο europa leaue.
            Overachiever και ο Αστέρας Τρίπολης με δεύτερο γύρο για πρωταθλητισμό. Τραγικός ο Άρης. Καλή πορεία από Ο.Φ.Η και Γιάννενα. Εντυπωσιακός ο Λεβαδειακός με πολύ καλό ποδόσφαιρο και με έναν πολύ διαβασμένο Παράσχο.
            Αδιάφορο πρωτάθλημα από Πανιώνιο και Ξάνθη που κυμάνθηκαν κάτω του μετρίου. Και ειδικά η ακριτική ομάδα που ξεφούσκωσε λίγο πιο πάνω από τα μισά του μαραθωνίου.
            Όπως είχε προβλέψει το sou-pa.blogspot, η Κέρκυρα κατάφερε να σωθεί εκμεταλλευόμενη το πρόγραμμά της στο τέλος. Ο Εργοτέλης έπεσε και νομίζω δίκαια αποδίδοντας πολύ κακό ποδόσφαιρο. Πλήγμα ήταν και η μακροχρόνια απουσία του Ρομάνο. Ο Παναιτωλικός έπεσε και αυτός, αλλά θα ξανανέβει. Τρομερή δυναμική του δίνει ο κόσμος του. Η Δόξα σκληροτράχηλη και φιλότιμη, αλλά με κακό ρόστερ.
            Γενικά, στα συν του πρωταθλήματος δεν είχαμε πολλά. Ατομικά ξεχώρισαν οι Μιραλάς, Μήτρογλου και Λέτο. Θετικό είναι και το γεγονός ότι στις ομάδες παίζουν πολλοί νέοι αξιόλογοι Έλληνες, που θα κάνουν καριέρα και όχι μόνο αμυντικογενείς παίχτες όπως συνηθίζαμε τόσα χρόνια. Η διαιτησία τα πήγε πολύ καλά. Ενώ σημειώθηκαν και αρκετά γκολ.
            Το πρωτάθλημα του χρόνου, δυστυχώς, αναμένεται πολύ χειρότερο με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή από τώρα αν δεν αλλάξουν δραματικά οι καταστάσεις στις υπόλοιπες Π.Α.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου