Τρίτη 15 Μαΐου 2012


      ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

  



           Το ημερολόγιο έδειχνε 2 Φεβρουαρίου 1959. Μία ομάδα 9 σκιέρ ορειβατών βρέθηκε νεκρή σε ένα δάσος στα Ουράλια Όρη στην Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την ασιατική Ρωσία. Το πέρασμα που βρέθηκαν λέγεται πέρασμα Dyatlov. Σκοπός τους ήταν να φτάσουν στο βουνό Ότορτεν, περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο θανάτου τους.
            Οι σκιέρ είχαν πει ότι θα έφταναν στον προορισμό τους το πολύ μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου . Όταν παρήλθε η  ημερομηνία οι συγγενείς ζήτησαν από τις Αρχές να γίνει έρευνα για να βρεθούν οι αγνοούμενοι. Έγινε μία μαζική έρευνα να βρεθούν. Στην έρευνα συμμετείχαν εθελοντικές ομάδες, ελικόπτερα και αεροπλάνα, ενώ συμμετείχαν και στρατιώτες.
            Τελικά, στις 26 του ίδιου μήνα βρέθηκε η εγκαταλλελειμένη σκηνή που κατασκήνωναν. Ήταν κατεστραμμένη. Τριγύρω δεν υπήρχε κανένας αγνοούμενος. Τα πρώτα δύο πτώματα βρέθηκαν αρκετά μακριά από την σκηνή, δίπλα σε απομεινάρια φωτιάς. Φορούσαν μόνο τα εσώρουχα τους. Ανάμεσα από την σκηνή και την φωτιά υπήρχαν άλλα τρία πτώματα σε διαφορετικά σημεία το καθένα. Μετά από 2 μήνες ερευνών κατάφεραν να βρεθούν και οι υπόλοιποι, νεκροί κάτω από 4 μέτρα χιόνι. Όλοι ήταν ελλιπώς ντυμένοι για να αντιμετωπίσουν τις πολικές θερμοκρασίες των -30 βαθμών. Κάποιοι φορούσαν μόνο εσώρουχα, άλλοι είχαν και παπούτσια ή κάλτσες ή ελάχιστα ρούχα! Πάντως, κανένας δεν βρέθηκε έστω υποτυπωδώς σωστά ντυμένος!
            Τα πρώτα 5 πτώματα που ανιχνεύτηκαν το τέλος του Φλεβάρη έδειχναν ότι ο θάνατος τους προήλθε από υποθερμία, μιας και κανένας δεν έφερε σοβαρό τραύμα που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στον θάνατο.
            Ωστόσο, οι 4 νεκροί που ανακαλύφθηκαν τον Μάιο, άφησαν άφωνους τους ερευνητές. Ο ένας είχε υποστεί μεγάλη κρανιοεγκεφαλική κάκωση , οι άλλοι δύο είχαν σπασμένα οστά στο στήθος που οι ιατροδικαστές είπαν ότι το σπάσιμο υποδείκνυε ότι η δύναμη που τους ασκήθηκε ήταν λες και τους χτύπησε αμάξι και τέλος το τελευταίο πτώμα είχε κομμένη γλώσσα.
            Ανατριχιαστικά ευρήματα, πράγματι. Οι δημοσιογράφοι δημοσίευσαν μέρος της διαθέσιμης έρευνας που είχαν πρόσβαση ότι:
  • 6 πέθαναν από υποθερμία και 3 από τραύματα
  • Πέθαναν όλοι 6-8 ώρες από το τελευταίο τους γεύμα
  • Φύγανε από την κατασκήνωση τους, γνωρίζοντας ότι θα πεθάνουν λόγω της ελλιπούς ενδυμασίας τους, με τα πόδια.
  • Ανιχνεύθηκε υψηλό ποσοστό ραδιενέργειας στα λιγοστά ρούχα των θυμάτων.
Το μυστήριο μεγαλώνει κι άλλο αν πιστέψουμε ότι:
·         Ένας δωδεκάχρονος που κατάφερε να δει πέντε από τα πτώματα είπε ότι το δέρμα τους είχε ένα περίεργο σκούρο καφέ χρώμα
·         Αν και βρέθηκε ραδιενέργεια στα ρούχα, ποτέ δεν βρέθηκε η πηγή που την προκάλεσε.
·         Κάποιοι άλλοι ορειβάτες που ήταν 50 χιλιόμετρα μακριά από το συμβάν, δήλωσαν ότι είδαν πορτοκαλί σφαίρες στον ουρανό στην κατεύθυνση που έγινε το περιστατικό.
·         Βρέθηκαν πολλά διάσπαρτα μεταλλικά κομμάτια στην περιοχή
Από τότε έχουν βγει πολλές θεωρίες για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Θεωρίες που ενέχουν εξωγήινους, μυστικά πειράματα των τότε σοβιετικών, μυστικά όπλα του στρατού και γιγάντιοι χιονάνθρωποι!
            Η απάντηση βάση των στοιχείων δική σας.




Πηγή: en.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου